Publisert: 25.03.2020 | Kategori: Synet

At synet reduseres med alderen er en naturlig reaksjon på slitasjen vi utsetter øynene for gjennom et helt liv. Men når 80 prosent av sanseinntrykkene våre kommer fra synet, sier det seg selv at et svekket syn påvirker mye i det daglige.

Å spise riktig har effekt på hele kroppen, også på øynene

Det endrer ikke bare hva du ser på avstand, leseevnen eller hvor mye du ser av TV-en, men kan også føre til at noen kvier seg for å gå utenfor hjemmet. En amerikansk studie viser at det er en sammenheng mellom dårlig syn og redusert kognitiv funksjon hos eldre.

Synet bør derfor ivaretas på lik linje med bevegeligheten og hjernen for å bevare en god livskvalitet så lenge som mulig.

Spis mat for øyehelsen

Å spise riktig har effekt på hele kroppen, også på øynene. De samme næringsstoffene som har en forebyggende effekt på øynenes slitasje vil ha en positiv effekt på andre deler av kroppen. Alt henger sammen.

Britt Helberg er derfor opptatt av å ta vare på seg selv, og spiser både sunt og variert. Blant annet starter 81-åringen dagen med å spise en gulrot og en stangselleri, noe hun gjør klokt i. Gulrøtter er blant annet rike på betakaroten som omdannes til vitamin A i kroppen og kan være nyttig for øyehelsen.

– Det er kjempegodt, sier hun med et smil.

Det finnes også en rekke andre matvarer med næringsstoffer som øynene vil sette pris på. Særlig grønne bladgrønnsaker, fet fisk, egg og ellers fargerike frukt, bær og grønnsaker, som inneholder viktige antioksidanter, vil bidra til å holde øyne og kropp sunne.

Mørke bær kan ha en positiv effekt på synet

Tradisjonelt har det vært kjent at blåbær og andre mørke bær kan ha en positiv effekt på synet. Årsaken ligger nettopp i den mørke fargen, nemlig et fargemolekyl som heter antocyaner. I tillegg til å gi bærene den mørke fargen, er antocyaner ekstra virkningsfulle antioksidanter.

Grundig forskning har vist at særlig skallet i viltvoksende blåbær og solbær inneholder ekstra mye av de helsebringende stoffene.

Medox inneholder antocyaner fra blåbær og solbær, som har flere dokumenterte helseeffekter. De antocyanrike bærene kan blant annet være godt for immunforsvaret, muskelfunksjonen, blodsirkulasjonen og kan bidra til å opprettholde øyets normale funksjon og synsevne.

Ser TV-en mye klarere

Tilbake til Britt, som bor på Risvollan, et område helt sør i Trondheim. Hun begynte med Medox for flere år siden, og merket at noe skjedde omtrent et halvt år etter at hun hadde begynt med kapslene daglig. Plutselig så hun TV-en mye klarere.

– Nå ser jeg altså så godt!

– Før så jeg TV-en veldig dårlig. Underteksten var bare en strek og jeg måtte flytte meg ganske nærme for å kunne lese. Men nå ser jeg altså så godt!

Hun er overbevist om at det er takket være de antioksidantrike bærene som er innholdet i Medox-kapslene. Hun har nemlig ikke gjort noe annet for synet.

– Nå kan jeg sitte hvor som helst og fremdeles se TV-en godt. Briller har jeg heller aldri hatt bruk for, sier hun.

– De Medox-kapslene er fine, det må jeg virkelig si.

– Medox virker veldig godt

Britt er blant annet opptatt av matlaging, er samfunnsinteressert og ser viktigheten av å følge med i tiden. Og det å se på nyheter, lese aviser, bøker og annet går som en lek når synet ikke er til hindring.

Hun har vært tålmodig og tatt Medox hver eneste dag, noe man må gjøre for å forvente effekt. Gode ting tar som kjent litt tid.

– Jeg sier til alle at de må begynne med Medox

81-åringen anbefaler Medox til de fleste hun kjenner, og gir også kapsler til barnebarnet som bor like i nærheten. Selv har hun ingen planer om å slutte med det daglige inntaket av Medox.

– Jeg sier til alle at de må begynne med Medox, og at det virker veldig godt.

Ved å supplere sine allerede sunne vaner med daglig inntak av Medox, kan Britt høste av de positive egenskapene til de virkningsfulle bærene. Slik legger hun grunnlaget for å ivareta synet i mange år fremover.

Medox – en naturlig del av hverdagshelsa.