Av: Omana Bender | Publisert: 15.06.2016 | Kategori: Synet

Årsaken til at synet svekkes med alderen skyldes blant annet at pupillen skrumper, lysfølsomheten i netthinnen synker, samt at evnen til å skjelne kontraster blir svakere.

Reduksjonen om natten er enda større, og det er derfor mange opplever betraktelig reduksjon i nattsynet.

Positiv effekt på synet

Det har lenge vært kjent at blåbær kan ha en positiv effekt på synet. Faktisk hevdet britiske Air Force-piloter under andre verdenskrig at de spiste blåbær for å forbedre nattsynet og raskere tilpasse seg mørket. Om dette stemmer kan vi ikke si sikkert, men det er gjort mye internasjonal forskning på næringsstoffers betydning for syn og øyehelse.

Og noe av det beste er bær – og da særlig viltvoksende blåbær

Et sunt og næringsrikt kosthold kan hjelpe deg med å opprettholde de sunne cellene og vevet i øyet, og noe av det beste er bær – og da særlig viltvoksende blåbær.

I motsetning til hageblåbær fra butikken som er hvite på innsiden, har de viltvoksende blåbærene mørk blåfarge tvers gjennom. Antocyaner er de naturlige fargestoffene, og er blant de kraftigste antioksidantene av dem alle.

Helsebringende antocyaner

Norskutviklede og norskproduserte Medox består av de helsefremmende antocyanene som finnes i viltvoksende blåbær og solbær. Blåbærkapslene har vært underlagt kliniske studier ved universiteter og universitetssykehus i blant annet Norge, EU, Kina og USA helt siden de kom på markedet i 2000.

Antocyaner er de naturlige fargestoffene, og er blant de kraftigste antioksidantene av dem alle

Hver eneste Medox-kapsel inneholder hele 80 mg antocyaner. De kraftige antioksidantene gjør at bærene har en rekke gunstige fordeler for helsen, og kan hjelpe kroppen med å forebygge ulike helseutfordringer.

Noe av grunnen til at Medox er godt for synet, er at de antocyanrike blåbærene kan bidra til normal blodsirkulasjonen og til blodkarenes normale funksjon. Dette påvirker også øynene. En av dem som har opplevd den gode effekten av kosttilskuddet på synet, er Vivi Ann Waggestad.

Nordiske blåbær hjalp med synet

Det hele startet da muskelterapeuten Vivi Ann fikk synsproblemer for mer enn 15 år siden. Rådene fra andre var mange, og både akupunktur og blåbær ble nevnt gjentatte ganger. Vivi Ann var skeptisk.

Med lys og lykte lette faren hennes etter noe som kunne hjelpe synet hennes, og kom over Medox. Som skeptiker av natur, begynte hun å spise blåbærkapslene mest for å blidgjøre faren sin, men hun har ikke angret.

– Den dårlige utviklingen på det øyet jeg så på stanset, det ble mindre blinkende lys på netthinnen og jeg fikk bedre nattsyn, forteller hun.

Legg grunnlaget for å bevare et godt syn i mange år fremover ved å høste av de positive egenskapene til de antocyanrike bærene. Ved å ta den daglige dosen Medox, tar du også et viktig steg mot en bedre helse.