Av: Omana Bender | Publisert: 15.06.2016 | Kategori: Synet

Årsaken til at synet svekkes med alderen skyldes blant annet at pupillen skrumper, lysfølsomheten i netthinnen synker, samt at evnen til å skjelne kontraster blir svakere.

Reduksjonen om natten er enda større, og det er derfor mange opplever betraktelig reduksjon i nattsynet.

Kan ha positiv effekt på synet

Det har lenge vært kjent at blåbær kan ha en positiv effekt på synet. Faktisk hevdet britiske Air Force-piloter under andre verdenskrig at de spiste blåbær for å forbedre nattsynet og raskere tilpasse seg mørket. Om dette stemmer kan vi ikke si sikkert, men det er gjort mye internasjonal forskning på næringsstoffers betydning for syn og øyehelse. 

Viltvoksende blåbær er mørke tvers gjennom

Et sunt og næringsrikt kosthold kan hjelpe deg med å opprettholde de sunne cellene og vevet i øyet, og noe av det beste er bær – og da særlig viltvoksende blåbær.

I motsetning til hageblåbær fra butikken som er hvite på innsiden, har de viltvoksende blåbærene mørk blåfarge tvers gjennom. Antocyaner, som er kraftige antioksidanter, er de naturlige fargestoffene i bærene.

Det beste fra naturen

Hver eneste Medox-kapsel inneholder hele 80 mg antocyaner fra viltvoksende blåbær og solbær, noe som tilsvarer to gode never med bær. Antocyaner som har en rekke gunstige fordeler for helsen og kan hjelpe kroppen med å forebygge ulike helseutfordringer.

Hver kapsel tilsvarer to gode never med bær

Blåbær beskytter cellene i kroppen mot antioksidativt stress, og bidrar til øynenes normale funksjon og synsevne. I tillegg bidrar antocyaner fra blåbær til et balansert kolesterol, og blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon.

Solbær bidrar til immunsystemets- og musklenes normale funskjon.

Legg grunnlaget for å bevare et godt syn i mange år fremover ved å høste av de positive egenskapene til antocyanene i viltvoksende blåbær og solbær.

Husk at det også er viktig med et balansert og variert kosthold, og en sunn livsstil.