Av: Plapre | Publisert: 29.07.2016 | Kategori: Synet

Etterhvert som kroppen blir eldre, påvirkes naturlig nok også øynene våre.

For eksempel reduseres lysfølsomheten i netthinnen, slik at vi blir avhengig av større lysmengder for å se de samme tingene som vi gjorde tidligere. Samtidig minsker størrelsen på pupillene og vi får vanskeligere for å skjelne kontraster.

Synet - Annelise var forberedt på at synet gradvis skulle bli dårligere etter hvert som hun ble eldre, men har opprettholdt et god syn.

Annelise var forberedt på at synet gradvis skulle bli dårligere etter hvert som hun ble eldre, men har opprettholdt et god syn.

Noe av dette må vi nok bare akseptere som en del av livets gang, men det finnes grep du kan ta for å hjelpe kroppen med å opprettholde synet etter hvert som årene går.

Undersøkelser viser at lysfølsomheten minker allerede fra rundt 40 års-alderen, så det er mye du kan gjøre fra tidlig av.

Forberedte seg på dårligere syn

Annelise Romfog (80) er en tidligere språklærer som driver aktivt med slektsgranskning.

– Alt jeg holder på med avhenger av synet, det skulle bli ganske ille hvis synet mitt ble dårlig, sier hun.

Det skulle bli ganske ille hvis synet mitt ble dårlig

Hun leser og skriver mye, og forteller at det mest spennende med slektsgranskningen ikke nødvendigvis er å sette opp navnelister, men å lese seg opp på omstendighetene rundt de ulike personene og den historiske bakgrunnen for hverdagene deres.

Annelise forklarer at hun hadde vært forberedt på at synet gradvis skulle bli dårligere etter hvert som hun ble eldre.

Hun kjørte fortsatt bil, leste bøker og holdt på med håndarbeid, men bestemte seg til slutt for å ta grep for å opprettholde et godt syn.

Valgte antocyaner

Hun valgte å prøve antocyan-tilskuddet Medox og forteller at synet er godt selv i en alder av 80 år. Antocyaner er nemlig ekstra virkningsfulle antioksidanter som finnes i fargestoffene i blåbær og solbær.

I tillegg til å være godt for synet ditt, har antocyaner flere helsemessige fordeler (se faktaboks). De kan blant annet bidra til å styrke immunforsvaret og hjelpe kroppen med å beskytte mot frie radikaler.

Tilskuddet som Annelise valgte å ta, Medox, er klinisk vitenskapelig dokumentert gjennom flere studier ved universiteter og universitetssykehus i Norge og internasjonalt.

Antocyaner kan:
  • styrke immunforsvaret og lindre forkjølelse
  • være godt for synet
  • bidra til å opprettholde en normal kolesterolbalanse
  • virke lett blodtrykkssenkende
  • bedre blodsirkulasjonen og styrke blodårene
  • lindre ømme og stive muskler og ledd

Bidratt til et styrket immunforsvar

Annelise har vært aktiv det siste året med å selge hus, kjøpe leilighet og flytte, og hun har en stor familie med både barnebarn og oldebarn å tilbringe tid sammen med.

Hun har merket seg at Medox også har bidratt til å styrke immunforsvaret.

Jeg er nesten aldri forkjølet heller

– Det er nesten litt merkelig, men jeg er nesten aldri forkjølet heller. Enda så mye jeg har stått på i det siste, sier hun, og legger til at hun at har merket en tydelig effekt på forebygging av forkjølelse med Medox.

– Selv med snørrete småbarn rundt meg, har jeg ikke blitt forkjølet, ler hun.

Bestill Medox i dag til halv pris!
3 måneder med medox - ingen bindingstid
KR 347,-

Abonnementsbetingelser: Halv pris på første forsendelse (3 mnd.): 347 kr, deretter 3 esker per forsendelse: 693 kr (+porto 39 kr). Ingen bindingstid.

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer
Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti