Av: Mailen Sorknes | Publisert: 02.04.2019 | Kategori: Synet

For mange er bilen det viktigste fremkomstmiddelet man har, og kanskje spesielt for eldre. Bilen sørger for at man kommer seg rundt for å gjøre det man skal i hverdagen, og uten mulighet til å kjøre bil ville gjøremålene tatt flere timer ekstra.

Noen ganger er det slik at eldre kjører bil på overtid, mens andre ganger hender det at eldre mister førerkortet uten at de selv mener det foreligger en gyldig grunn.

Nå våkner jeg hver dag med klart syn, og det er ikke noe som hindrer meg

For en tid tilbake holdt Tor Harald Hansen på å miste førerkortet etter en synstest som viste at han ikke lenger hadde like godt syn. Dette var han imidlertid ikke enig i.  

– Jeg protesterte selvfølgelig, og ble fulgt opp senere. Det viste seg deretter at det var en feilmåling, og at synet i tillegg hadde stabilisert seg, forteller han.

Det endte heldigvis med at han fikk beholde førerkortet. Før pleide han å våkne om morgenen med litt tåkete syn, men også det har endret seg.

– Nå våkner jeg hver dag med klart syn, og det er ikke noe som hindrer meg. Jeg bruker kun briller når jeg leser og trenger ikke briller for å kjøre bil, forteller han.

Merket forskjell med to kapsler

Det har lenge vært kjent at blåbær er som gull for synet. Blåbær inneholder nemlig helt spesielle og ekstra virkningsfulle antioksidanter kalt antocyaner. De helsebringende substansene sitter i det mørke fargestoffet. Det forklarer hvorfor viltvoksende blåbær, som er mørkeblå tvers igjennom, har mye høyere innhold av antocyaner enn hagebær.

Det er disse antocyanene fra blåbær, kombinert med antocyaner fra solbær, som er innholdet i Medox – og som viser seg å være godt for hverdagshelsa.

Medox må jeg bare ha

Tor Harald er opprinnelig fra Stavanger, men har bodd de siste 50 årene i Kvinesdal i Vest-Agder. Han har prøvd flere ulike kosttilskudd uten hell, og fattet raskt interesse da han leste om Medox. Nå tar han Medox-kapslene på tredje året, og konklusjonen hans er klar:

– Medox må jeg bare ha.

Tor Harald begynte med én kapsel om dagen, men økte raskt til to. Da tok det ikke lang tid før han merket at noe skjedde.

– Det gjorde mer med kroppen enn én kapsel, sier han.

Blitt lettere å skru på de gamle bilene

At Tor Harald er spesielt glad for at han fikk beholde førerkortet, er ikke så rart. Ikke bare er bilen et viktig fremkomstmiddel, men han har i alle år jobbet med bil, og har blant annet kjørt utallige bilrace. De siste årene har det derimot blitt en kjær hobby.

– Nå er det gamle biler jeg skrur på.

Men det var også en tid da det var problematisk å jobbe på veteranbilene. Fingrene pleide å låse seg, særlig hvis været var kaldt.

Livet har rett og slett blitt litt annerledes etter at han begynte med Medox

– Når tommel og pekefingre låste seg, var det ikke enkelt å holde i skiftenøkkel eller skrujern. Men nå går det an å bevege fingrene både når det er kaldt og varmt, det gjør alt mye lettere, sier han.

De antocyanrike solbærene i Medox-kapslene kan nemlig bidra til musklenes normale funksjon, i tillegg til immunsystemets normale funksjon. 

– Jeg blir sjelden forkjølet og jeg føler meg mye bedre, raskere og har lettere for å komme i gang med ting. Det er spesielt viktig nå som jeg er pensjonist, forteller Tor Harald.

– Medox gjør meg godt

Den spreke 76-åringen er opptatt av å spise sunt, og spiser mye fisk, som han også fisker selv. Han er med på det aller meste, og holder seg aktiv med familien og hobbyene han dyrker.

Livet har rett og slett blitt litt annerledes etter at han begynte med Medox, på en så positiv måte at han vil fortsette med kosttilskuddet så lenge han lever. Han anbefaler Medox til alle som klager på noe.

– Jeg tilbyr meg å bestille for dem hvis de vil det, sier Tor Harald muntert.

– Jeg er så fornøyd med Medox, det gjør meg godt.

Medox – en naturlig del av hverdagshelsa.