Publisert: 23.03.2017 | Kategori: Synet

Tradisjonelt har det vært kjent at blåbær og andre mørke bær kan ha en positiv effekt på synet. Dette er mye takket være de virkningsfulle antioksidantene, kalt antocyaner, som sitter i bærenes fargestoffer. 

Det er derfor vi ofte hører at jo mørkere farge, jo sunnere bær. 

Synsfrukten

Noen som virkelig har tatt dette inn over seg, er japanerne. I Japan kalles blåbær ofte for vision fruit, eller synsfrukt, og utflukter til egne blåbærgårder er en populær aktivitet både for japanere flest og for turister som besøker landet. 

Det vokser enkelte typer ville bær på de japanske øyene, men siden åttitallet har det blitt mer og mer vanlig med kommersiell bærdyrking av mange ulike sorter. 

I Japan kalles blåbær ofte for vision fruit, eller synsfrukt

Ifølge guidebøkene er bærgårdene i dag populære steder for utflukter i bærsesongen fra juni til september. Du kan velge mellom å plukke bær selv og fylle opp egne beholdere, eller gå for en såkalt blåbær-tabehodai, eller blåbær-alt-du-kan-spise

Da betaler du for inngang til blåbærgården i for eksempel en halvtime, og kan spise alt du klarer å få i deg i løpet av de tretti minuttene du er der. 

Trygt og sunt

Nordiske bær blir stadig mer kjent for sine helsebringende egenskaper i Asia. I tillegg til bær som dyrkes lokalt, importeres store mengder fra Norden, spesielt fra Sverige og Finland. 

Disse to landene eksporterer hvert år blåbær, tyttebær og multer til i hovedsak Kina, Japan og Sør-Korea. De positive egenskapene for synet er viktig.

Ifølge ISHS (International Society for Horticultural Science), er viktige stikkord for blåbærets stadig økende popularitet i Japan: god smak, trygt, naturlig og sunt. 

Ren plantekraft fra naturen

I Medox-kapslene får du fargemolekylene fra blåbær og solbær i konsentrert form. Dette betyr ekstra virkningsfulle antioksidanter, kalt antocyaner, på kapsel. 

I tillegg til at blåbær bidrar til øynenes normale funksjon og synsevne, beskytter de også cellene i kroppen mot oksidativt stress. Solbær bidrar til å opprettholde musklenes- og immunsystemets normale funksjon. 

Prøv Medox i dag du også!

Husk at det også er viktig med et balansert og variert kosthold, og en sunn livsstil.