Publisert: 23.03.2017 | Kategori: Synet

Tradisjonelt har det vært kjent at blåbær og andre mørke bær kan ha en positiv effekt på synet.

Dette er mye takket være de virkningsfulle antioksidantene som sitter i bærenes fargestoffer.

Det er derfor vi ofte hører at jo mørkere farge, jo sunnere bær.

Synsfrukten

Noen som virkelig har tatt dette inn over seg, er japanerne. I Japan kalles blåbær ofte for vision fruit, eller synsfrukt, og utflukter til egne blåbærgårder er en populær aktivitet både for japanere flest og for turister som besøker landet.

Det vokser enkelte typer ville bær på de japanske øyene, men siden åttitallet har det blitt mer og mer vanlig med kommersiell bærdyrking av mange ulike sorter.

I Japan kalles blåbær ofte for vision fruit, eller synsfrukt

Ifølge guidebøkene er bærgårdene i dag populære steder for utflukter i bærsesongen fra juni til september. Du kan velge mellom å plukke bær selv og fylle opp egne beholdere, eller gå for en såkalt blåbær-tabehodai, eller blåbær-alt-du-kan-spise.

Antocyaner kan:
  • styrke immunforsvaret og lindre forkjølelse
  • være godt for synet
  • bidra til å opprettholde en normal kolesterolbalanse
  • virke lett blodtrykkssenkende
  • bedre blodsirkulasjonen og styrke blodårene
  • lindre ømme og stive muskler og ledd

Da betaler du for inngang til blåbærgården i for eksempel en halvtime, og kan spise alt du klarer å få i deg i løpet av de tretti minuttene du er der.

Trygt og sunt

Nordiske bær blir stadig mer kjent for sine helsebringende egenskaper i Asia. I tillegg til bær som dyrkes lokalt, importeres store mengder fra Norden, spesielt fra Sverige og Finland.

Disse to landene eksporterer hvert år blåbær, tyttebær og multer til i hovedsak Kina, Japan og Sør-Korea. De positive egenskapene for synet er viktig.

Viktige stikkord for blåbærets popularitet er god smak, trygt, naturlig og sunt

Ifølge ISHS (International Society for Horticultural Science), er viktige stikkord for blåbærets stadig økende popularitet i Japan: god smak, trygt, naturlig og sunt.

Den norske bærsuksessen Medox satser i disse dager i Kina, hvor det ikke finnes viltvoksende blåbær.

Ren plantekraft fra naturen

I Medox-kapslene får du fargemolekylene fra blåbær og solbær i konsentrert form. Dette betyr ekstra virkningsfulle antioksidanter på kapsel.

I tillegg til å være godt for synet, kan de bidra til å styrke immunforsvaret ditt. Antocyaner kan også bidra med å lindre stive og ømme muskler og ledd, og å opprettholde en normal kolesterolbalanse.

I tillegg kan blåbærkapslene virke lett blodtrykssenkende, bedre blodsirkulasjonen og styrke blodårene dine.

Prøv Medox i dag du også!