Publisert: 23.03.2017 | Kategori: Synet

Tradisjonelt har det vært kjent at blåbær og andre mørke bær kan ha en positiv effekt på synet.

Dette er mye takket være de virkningsfulle antioksidantene som sitter i bærenes fargestoffer.

Det er derfor vi ofte hører at jo mørkere farge, desto sunnere bær.

Synsfrukten

Noen som virkelig har tatt dette inn over seg, er japanerne. I Japan kalles blåbær ofte for vision fruit, eller synsfrukt, og utflukter til egne blåbærgårder er en populær aktivitet både for japanere flest og for turister som besøker landet.

Det vokser enkelte typer ville bær på de japanske øyene, men siden åttitallet har det blitt mer og mer vanlig med kommersiell bærdyrking av mange ulike sorter.

I Japan kalles blåbær ofte for vision fruit, eller synsfrukt

Ifølge guidebøkene er bærgårdene i dag populære steder for utflukter i bærsesongen fra juni til september. Du kan velge mellom å plukke bær selv og fylle opp egne beholdere, eller gå for en såkalt blåbær-tabehodai, eller blåbær-alt-du-kan-spise.

Da betaler du for inngang til blåbærgården i for eksempel en halvtime, og kan spise alt du klarer å få i deg i løpet av de tretti minuttene du er der.

Trygt og sunt

Nordiske bær blir stadig mer kjent for sine helsebringende egenskaper i Asia. I tillegg til bær som dyrkes lokalt, importeres store mengder fra Norden, spesielt fra Sverige og Finland.

Disse to landene eksporterer hvert år blåbær, tyttebær og multer til i hovedsak Kina, Japan og Sør-Korea. De positive egenskapene for synet er viktig.

Viktige stikkord for blåbærets popularitet er god smak, trygt, naturlig og sunt

Ifølge ISHS (International Society for Horticultural Science), er viktige stikkord for blåbærets stadig økende popularitet i Japan: god smak, trygt, naturlig og sunt.

Den norske bærsuksessen Medox satser i disse dager i Kina, hvor det ikke finnes viltvoksende blåbær.

Ren plantekraft fra naturen

I Medox-kapslene får du fargemolekylene fra blåbær og solbær i konsentrert form. Dette betyr ekstra virkningsfulle antioksidanter på kapsel.

De antocyanrike blåbærene bidrar blant annet til øynenes normale funksjon og synsevne, mens de like sunne solbærene bidrar til immunsystemets normale funksjon.

Prøv Medox i dag du også!