Av: Håkon Rakeng | Publisert: 28.04.2016 | Kategori: Om Medox

Antioksidanter bidrar til å styrke kroppens immunforsvar og beskytter mot frie radikaler, eller aktive kjemiske forbindelser som dannes i kroppen som et biprodukt av oksygenstoffskiftet. Man kan si at antioksidantene beskytter cellene dine på samme måte som tectyl og lakk beskytter bilen din mot rust.

Viktig å velge et produkt som kan vise til vitenskapelig dokumentasjon av selve produktet

Blåbær er en viktig kilde

Flavonoider

Antocyaner er flavonoider, en gruppe antioksidanter som beskytter cellene i kroppen mot angrep fra frie radikaler, og hindrer fettstoffer i cellene i å oksidere. Lenge ble flavonoider omtalt som P-vitamin. Etter hvert ble det klart at det ikke var noe vitamin, men at det hadde noen av de samme egenskapene som blant annet C-vitamin.

Frukt og grønt er viktige kilder til antioksidanter og antocyaner, men blåbær viser seg å ha desidert høyest innhold av flavonoider. Dette gjelder spesielt de nordiske viltvoksende blåbærene.

De viktigste funksjonene til flavonoider er å gi vekster farge og beskytte dem mot skadelig påvirkning fra miljøet. I menneskekroppen vil disse antioksidantene sammen med andre antioksidanter bidra til å ivareta immunsystemets normale funksjon.

Mange produkter på markedet

Når du skal velge et kosttilskudd som inneholder antioksidanter, bør du forsikre deg om at produktet du velger kan dokumentere effekten av virkestoffene. Her er en huskeliste som vil hjelpe deg å velge rett produkt:

  • Forsikre deg om at selve produktet, og ikke bare ingrediensene som det påstås at produktet inneholder, er dokumentert gjennom kliniske studier ved flere forskjellige sykehus og universiteter
  • Forsikre deg også om at helsefremmende egenskaper ved selve produktet er blitt publisert eller offentliggjort i anerkjente internasjonale ernærings- og medisinjournaler
  • Dersom produktet i tillegg selges i landets største apotekkjeder, kan du være trygg på produktets kvalitet

Godt dokumentert

Blåbærkapslene Medox fra MedPalett har vært på markedet i 16 år, og er et av ytterst få produkter som tilfredsstiller alle punktene over. Det norske naturlige kosttilskuddet fremstilles av antocyaner fra skallet på viltvoksende blåbær og solbær gjennom en egen patentert prosess på fabrikken i Sandnes.

Antocyanene fra bærene blir hentet ut uten å ødelegge molekylene i virkestoffet. De rene antioksidantene blir gjort om til pulverform og konsentrert i en kapsel. Hver kapsel inneholder hele 80 mg antocyaner, som tilsvarer to gode never blåbær.

Det norske naturlige kosttilskuddet fremstilles av antocyaner fra skallet på viltvoksende blåbær og solbær

Medox er et hundre prosent naturlig produkt, helt uten kunstige tilsetningsstoffer. Produktet kan vise til en rekke kliniske studier ved universiteter og sykehus i Norge, EU, Australia, Kina og USA.

Blåbærkapsler til hele verden

Selskapet MedPalett, som produserer blåbærkapslene 24 timer i døgnet på fabrikken i Sandnes, ble nylig kjøpt opp av den tyske kjemi- og helseindustrigiganten Evonik, med et årlig forskningsbudsjett på 3,5 milliarder kroner. Medox selges i dag til 32 land, men selv om resten av verden nå står for tur kommer all produksjon til å fortsette i Sandnes.

Vi nordmenn har alltid spist blåbær. Det lille robuste bæret har overlevd årstider og det nordiske hardbarkede klimaet i alle år. Medox er foredlet konsentrat av håndplukkede og antocyanrike blåbær og solbær, og inneholder antioksidanter som kroppen din har godt av hver dag gjennom hele livet.