Av: Plapre | Publisert: 06.03.2017 | Kategori: Om Medox

Skinnet bedrar, men innsiden gir deg svar.

Det er forskjell på blåbær. De du finner i skogen er enda sunnere enn såkalte hageblåbær. Er du usikker på hva du har kjøpt i butikken, kan du gjøre et kirurgisk inngrep.

* Prøv Medox du også – bestill her

I blåbæret, altså. Del det i to, og hvis det er lyst inni, er det hageblåbær. Hvis fruktkjøttet er mørkere, har det vokst vilt.

Og da inneholder det også mer av de beskyttende antioksidantene, som sitter i fargestoffet.

Fjerde sunnest

Da NRK for et par år siden ba tre eksperter plukke ut de sunneste matvarene, havnet blåbær på en fjerdeplass. Det er ikke alltid det er surt å havne utenfor pallen.

– Bakgrunnen for starten vår var forskningen på universitetet i Bergen, hvor de studerte 5000 plantesubstanser for å finne de med best effekt. Da fant de enestående muligheter med blåbær, sier Medox-gründer Sjur Svaboe.

– Hvordan får man egentlig ideen om å trekke ut fargestoffet fra skallet og legge det i kapsler?

– Hvis du skal lykkes med å lage noe nytt, må du finne et stort problem, og så løse det. Eldrebølgen kom, og den kommer til å bli en enorm utfordring for samfunnet også framover. Vi kan ikke medisinere oss bort fra det, og må heller prøve å finne produkter som kan ha positiv effekt, men er uten rapporterte bivirkninger.

Medox er et rent naturprodukt som er godt dokumentert

Blåbær er godt, men er du usikker på om du får i deg nok, kan du sikre inntaket ved å prøve Medox – konsentrerte antioksidanter fra blåbær på kapsel.

Og siden de norske blåbærene bare vokser på høsten, er det ikke lett å få tak i den blå herligheten resten av året.

– Det er viktig for meg at Medox er et rent naturprodukt som er godt dokumentert, og ikke minst at det er blåbær i det, sier Gunnar Hveem (66) fra Gjøvik.

Tre nye studier

Det er Sandnes-bedriften MedPalett som har utviklet kapslene. Selskapet har over 20 års forskning i ryggen, blant annet i samarbeid med universitetet i Bergen.

– Vi utviklet noe som lå mellom mat og medisin, og basert på forskningen visste vi om molekylene som finnes i blåbær og solbær. Medox kom på markedet i 2000, og vi var først ute med dette, sier Svaboe.

Antocyaner kan:
  • styrke immunforsvaret og lindre forkjølelse
  • være godt for synet
  • bidra til å opprettholde en normal kolesterolbalanse
  • virke lett blodtrykkssenkende
  • bedre blodsirkulasjonen og styrke blodårene
  • lindre ømme og stive muskler og ledd

Medox-produsenten vant i 2015 Norønnaprisen, som tildeles enkeltpersoner eller firmaer som har bidratt til stimulans, vekst og utvikling av industrien.

– Dette er en nyskapende bedrift som har utviklet sin misjon og mål om en bedre folkehelse. Bedriften har bidratt til næringsutvikling innen sin bransje og er nytenkende og banebrytende. De har posisjonert seg lokalt og internasjonalt, sa Sandnes-ordfører Stanley Wirak.

Vi utviklet noe som lå mellom mat og medisin

I fjor ble MedPalett solgt til tyske Evonik Nutrition & Care, som skal hjelpe til med å spre kapslene ut i verden.

Medox er blitt testet klinisk av en rekke kjente universitet og universitetssykehus og det foreligger hele 13 publiserte studier.

Bestill Medox i dag til halv pris!
3 måneder med medox - ingen bindingstid
KR 347,-

Abonnementsbetingelser: Halv pris på første forsendelse (3 mnd.): 347 kr, deretter 3 esker per forsendelse: 693 kr (+porto 39 kr). Ingen bindingstid.

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer
Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti