Av: Plapre | Publisert: 25.02.2016 | Kategori: Om Medox

ANTIOKSIDANTER BESKYTTER CELLENE DINE MOT OKSIDERING

Hvis du deler opp eller tar en bit av et eple og legger det fra deg, tar det ikke lang tid før fruktkjøttet blir brunt. Dette skyldes oksidering. Det er som om eplet ruster. Presser du litt sitronsaft over, forsvinner brunfargen.

Antioksidantene virker på cellene dine som sitronsaften gjør på eplet. Det beskytter mot oksidering, på samme måte som for eksempel tectyl og lakk beskytter bilen din mot rust.

Blåbær fra nord-Sverige og innovasjon fra en liten bedrift innerst inne i Gandsfjorden i Sandnes har gitt tilhengere i 32 land verden over.

Prosjektet for en bedre folkehelse har røtter tilbake til helseforskning på 80-tallet ved Universitetet i Bergen. På 90-tallet ble funnene tatt til Sandnes og forsket videre på hos MedPalett. Det har vært en lang og spennende reise frem til 600 000 solgte esker i 2015.

Blåbær + Sandnes-innovasjon = bedre folkehelse

Det er spesifikt det viltvoksende blåbæret som gjør Medox så spesielt – det inneholder nemlig mye mer av antioksidant-gruppen antocyaner enn blåbærene med hvitt kjøtt som du kanskje har sett i butikken.

Det er spesifikt det viltvoksende blåbæret som gjør Medox så spesielt

Det viktigste er likevel den patenterte Sandnes-teknologien som henter ut konsentrerte antocyaner fra bærene uten å ødelegge dem i prosessen.

Det er nå eventyret begynner!

Fra og med denne våren får Medox ekstra muskler til å nå ut i verden. Det tyske selskapet Evonik spenner over 100 land, og har nå inngått en avtale som gjør at Medox for alvor kan distribueres internasjonalt.

Den unike kompetansen hos ingeniørene i Sandnes gjør det til en selvfølge at produksjon og forskning fortsatt vil skje i samme by. Produksjonen går nå 24 timer i døgnet, og det legges til rette for økt produksjonskapasitet.