Av: Plapre | Publisert: 25.05.2016 | Kategori: Om Medox

Mange av de sunne virkestoffene i blåbær finnes i skallet, frøene og fargestoffet. Det er her de viktige antocyaner sitter – antioksidanter som er godt for kroppen.

Antioksidanter beskytter cellene dine mot oksidering

Hvis du deler opp eller tar en bit av et eple og legger det fra deg, tar det ikke lang tid før fruktkjøttet blir brunt. Dette skyldes oksidering. Det er som om eplet ruster. Presser du litt sitronsaft over, forsvinner brunfargen. Antioksidantene virker på cellene dine som sitronsaften gjør på eplet. Det beskytter mot oksidering, på samme måte som for eksempel tectyl og lakk beskytter bilen din mot rust.

Skal du være ekstra sunn, kan du ikke spise hvilke som helst blåbær. Du må spise de viltvoksende bærene som gjør både munn og fingre lilla.

Hvor mørk farge bærene har, har nemlig stor betydning. Som en tommelfingerregel kan man si at jo mer fargestoff bærene inneholder, jo mer antocyaner får du med på kjøpet.

Fordi blåbær bare vokser på høsten, får de færreste i seg nok antocyaner fra bærene året rundt.

Dette har ingen klart tidligere

Dette er noe av bakgrunnen for at Sandnes-bedriften MedPalett har hatt stor suksess med Medox: konsentrerte intakte antioksidanter fra blåbær og solbær på kapsel.

Medox settes pris på av stadig flere både i Norge og andre land på grunn av sine helsefremmende egenskaper.

Om Medox - Gjennom en egen patentert prosess hentes antocyanene ut, samtidig som molekylene i virkestoffet bevares. De rene antioksidantene blir gjort om til pulverform og konsentrert i kapsler.

Gjennom en egen patentert prosess hentes antocyanene ut, samtidig som molekylene i virkestoffet bevares. De rene antioksidantene blir gjort om til pulverform og konsentrert i kapsler.

Med utgangspunkt i over 20 års forskning ved Universitetet i Bergen, samt flere års forskningssamarbeid mellom universitetet og deres egen forskningslab i Sandnes, har MedPalett utviklet et rent antocyan-produkt av de mest helsebringende antocyan-molekylene.

Med en patentert fremstillingsprosess, klarer de å foredle en rekordstor mengde intakte antocyaner inn i hver kapsel.

 

Internasjonal og lokal anerkjennelse

Da den tyske helseindustrigiganten Evonik Nutrition & Care skulle intensivere sin satsing innen helse, ble det søkt verden rundt etter høykvalitetsprodukter.

Evonik lot seg imponere av forskningen og dokumentasjonen bak Medox, og har store planer videre for kosttilskuddet. Her står folkehelse i sentrum.

Produktet deres er helt unikt

I 2015 hanket MedPalett inn den prestisjefylte Norrønaprisen for sitt banebrytende arbeid med Medox. Prisen tildeles enkeltpersoner eller firmaer som har bidratt til stimulans, vekst og utvikling av industrien.

Om Medox - Gründeren av Medpalett AS, Sjur Svaboe med den prestisjefylte Norrønaprisen for selskapets banebrytende arbeid som utvikler og produsent av det unike kosttilskuddet Medox.

Gründeren av Medpalett AS, Sjur Svaboe med den prestisjefylte Norrønaprisen for selskapets banebrytende arbeid som utvikler og produsent av det unike kosttilskuddet Medox.

– Årets vinner av Norrønaprisen er en nyskapende bedrift som har utviklet sin misjon og mål om en bedre folkehelse. Bedriften har bidratt til næringsutvikling innen sin bransje og er nytenkende og banebrytende.

– De har posisjonert seg lokalt og internasjonalt, sa ordfører Stanley Wirak i Sandnes under overrekkelsen av prisen på Norrønakonferansen 2015.

– Produktet deres er helt unikt. Det er, i motsetning til kosttilskudd ellers, klinisk vitenskapelig dokumentert ved universiteter og universitetssykehus i Norge, EU, Australia, Kina og USA helt siden det kom på markedet i 2000, forklarte Stanley Wirak.

Mange fornøyde kunder

– Jeg tar Medox fordi jeg vil fortsette å ta vare på helsen min, sier Anne Torunn Wilhelmsen (64) fra Stavanger.

– Jeg er meget fornøyd med Medox, det er ikke snakk om å slutte, sier Lill Heldre Gulli (74) fra Oslo.