Av: Plapre | Publisert: 06.03.2017 | Kategori: Om Medox

– Det er mange som kan pulverisere et blåbær og putte det i en kapsel. Men vi trekker kun ut fargemolekylene i skallet, og har det intakt i en kapsel,  sier Medox-gründer Sjur Svaboe.

* Prøv Medox du også – bestill her

– De rene molekylene vi produserer har fattet interesse hos forskere verden over helt siden produktet kom på markedet i år 2000, og har resultert i et titalls publiserte studier på produktet med oppsiktsvekkende resultater. Det er dette som skiller oss fra andre, sier Svaboe.

Rogaland-selskapet MedPalett produserer Medox, kosttilskuddet som inneholder kraftige antioksidanter fra både blåbær og solbær.

I fjor ble MedPalett solgt til tyske Evonik Nutrition & Care, som skal hjelpe til med å spre kapslene ut i verden.

32 land

– Tanken er å bruke det nettverket konsernet har. Det er en tidkrevende prosess, men vi jobber nå med å få på plass organisert salg i Tyskland, og så arbeider vi også med Kina, sier Svaboe.

Kineserne har ikke viltvoksende blåbær, og det er spesielt disse som har stor helsegevinst.

Dette kan bli veldig stort

– Planen er å begynne skikkelig til sommeren. Dette kan bli veldig stort, og det blir noen spennende måneder framover. Evonik har mulighet til å gå inn med stor tyngde i Kina, sier Svaboe.

Hver kapsel med Medox inneholder 80 mg antocyaner fra skallet på viltvoksende blåbær og solbær. Det er like mange antioksidanter som du får i deg av to store never nordiske blåbær.

MedPalett produserer 600 000 kapsler i uka.

20 års forskning

Selskapet har over 20 års forskning i ryggen, blant annet i samarbeid med universitetet i Bergen.

Medox-produsenten vant i 2015 Norrønaprisen, som tildeles enkeltpersoner eller firmaer som har bidratt til stimulans, vekst og utvikling av industrien.

– Årets vinner av Norrønaprisen er en nyskapende bedrift som har utviklet sin misjon og mål om en bedre folkehelse. Bedriften har bidratt til næringsutvikling innen sin bransje og er nytenkende og banebrytende. De har posisjonert seg lokalt og internasjonalt, sa Sandnes-ordfører Stanley Wirak.

Medox er blitt testet klinisk av en rekke kjente universitet og universitetssykehus og det foreligger hele 13 publiserte studier.