Av: Håkon Rakeng | Publisert: 28.04.2016 | Kategori: Om Medox

Det var Nordisk Ministerråd som i sin tid sto bak satsningen “Ny Nordisk Mat” med mål om å koble regionale verdier, gastronomi, råvare og turisme.

Resultatet lot ikke vente på seg. Alle de nordiske landene har i løpet av de siste 10 årene opparbeidet seg et betydelig gastronomisk renommé ved å vinne store internasjonale kokkekonkurranser.

Medox er blåbær på kapsel

Hver kapsel med Medox inneholder 80 mg antocyaner fra skallet på vilktvoksende blåbær og solbær. Like mange antioksidanter som du får i deg av to store never nordiske blåbær. Produktet er hundre prosent naturlig, helt uten tilsetningsstoffer.

Verden ser til Norden

Det som først og fremst kjennetegner “Nordisk mat” er at det skal være enkelt i form av færre ingredienser. Det skal også være lokale kortreiste matvarer, og selvfølgelig både ferskt og estetisk. I tillegg er “Nordisk mat” kjent for å være sesongbetont og bra for helsa, med mindre fett og sukker.

Særlig i England har begrepet “Nordisk mat” blitt stort. Mye takket være flere populære matprogrammer på BBC, med blant andre norske Andreas Viestad og den svenske TV-kokken Tareq Taylor som viser nordisk kokkekunst i vakre omgivelser.

Flere restauranter med Michelin-stjerner

Om Medox - Verdenskjente "Noma" i København hadde paté av maur og blåbær på sin meny.

Verdenskjente "Noma" i København hadde paté av maur og blåbær på sin meny.

Nylig ble restauranten Maaemo i Oslo belønnet med tre stjerner i Guide Michelin. Det samme ble Garanium i København. Men det er ikke bare i hovedstedene det kan lages god mat. Restauranten Re-Naa i Stavanger ble i år den første norske restauranten utenfor Oslo som fikk en Michelin-stjerne.

Blåbær er essensen av Norden

Du finner neppe noe mer nordisk enn blåbær. Det lille robuste bæret som har overlevd det hardbarkede nordiske klimaet i alle år, har alltid vært en viktig del av kostholdet i Norden. Antocyanrike blåbær inneholder antioksidanter som blant annet bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, øynenes normale funksjon og synsevne, samt i tillegg å balansere kroppens kolesterol.

Antioksidanter beskytter cellene dine mot oksidering

Hvis du deler opp eller tar en bit av et eple og legger det fra deg, tar det ikke lang tid før fruktkjøttet blir brunt. Dette skyldes oksidering. Det er som om eple ruster. Presser du litt sitronsaft over, forsvinner brunfargen. Antocyanrike blåbær virker på cellene dine som sitronsaften gjør på eplet. Det beskytter mot oksidering. På samme måte som tectyl og lakk beskytter bilen din mot rust.

Medox er et hundre prosent naturlig kosttilskudd, fremstilt av antocyaner fra skallet på viltvoksende blåbær og solbær. Gjennom en egen patentert prosess hentes antocyanene ut, samtidig som molekylene i virkestoffet bevares. De rene antioksidantene blir gjort om til pulverform og konsentrert i kapsler.

Vitenskapelig dokumentert

I motsetning til de aller fleste andre kosttilskudd på markedet kan Medox vise til vitenskapelig dokumentasjon i form av en rekke kliniske studier ved norske og internasjonale universiteter og universitetssykehus.

Medox kan vise til vitenskapelig dokumentasjon

Selskapet MedPalett, som produserer blåbærkapslene Medox ved sin egen fabrikk i Sandnes, ble nylig kjøpt opp av den tyske helseindustrigiganten Evonik, så nå legges det til rette for at “Nordisk mat” i en kapsel skal bli tilgjengelig for resten av verdens helsebevisste befolkning.