Av: Mailen Sorknes | Publisert: 12.12.2017 | Kategori: Om Medox

Medox inneholder antocyaner, som kommer fra fargestoffet i skallet på viltvoksende blåbær og solbær. Både blåbær og solbær har flere dokumenterte helseegenskaper. Det kan derfor være et godt supplement til et sunt og variert kosthold og en aktiv livsstil. 

1. Beskytter cellene mot oksidativt stress

Oksidativt stress en kjemisk reaksjon som oppstår når cellene våre forbrenner energi vi får fra mat, næringsstoffer og oksygen. I starten av denne prosessen dannes det en gruppe avfallsstoffer vi kaller for frie radikaler. Kroppen vår takler disse avfallsstoffene fint opptil et visst nivå. Hvite blodlegemer bruker blant annet frie radikaler til å drepe bakterier og virusinfiserte celler. Enkelte enzymer i leveren bruker dem også til å gjøre kjemiske stoffer mindre giftige. Blåbær bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

2. Bidrar til øyets normale funksjon og synsevne

Du har kanskje lagt merke til at synet ditt har blitt svekket med alderen? Synet er en av sansene vi bruker aller mest, og det er naturlig med slitasje etter hvert som alderen øker. Blåbær kan bidra til å opprettholde øynenes normale funksjon og synsevne.

3. Bidrar til normal blodsirkulasjon

Nedsatt sirkulasjon i blodårene kan bety at cellene ikke får nok oksygen og næringsstoffer, som over tid kan føre til diverse helseutfordringer. Ofte merker du ikke på kroppen om du har dårlig blodsirkulasjon, noe som det desto viktigere å ta på alvor. 

Generelle råd for å unngå dette er å stumpe røyken, være i aktivitet og ha et sunt og variert kosthold. Dette inkluderer rikelig med fisk, grove kornprodukter, grønnsaker, frukt og bær, og samtidig begrense inntaket av rødt kjøtt og mettet fett. Tilskudd av  blåbær kan bidra til blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon.

4. Bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon

I tillegg til god hygiene og en aktiv og sunn livsstil er det viktig med et kosthold som gir deg rikelig med mineraler, vitaminer og antioksidanter. Spis derfor rikelig med frukt og grønt. Solbær kan bidra til å opprettholde immunsystemets normale funksjon

5. Bidrar til en normal kolesterolbalanse

Høyt kolesterol er nok en ting du ikke nødvendigvis kjenner på kroppen, men som du likevel bør ta seriøst. Over tid kan det nemlig føre til en rekke helseplager. Den eneste måten å finne ut av om du har høyt kolesterol eller ikke, er å ta en blodprøve hos fastlegen. 

Selv om noen er arvelig belastet, er det igjen livsstil som kan føre til høyt kolesterol. For å selv opprettholde et balansert kolesterolnivå er det aller viktigste å spise sunt, være regelmessig i aktivitet og unngå røyk. Lar du Medox være en fast del av din sunne livsstil, kan solbærene bidra til å opprettholde normal kolesterolbalanse. 

6. Bidrar til å opprettholde musklenes normale funksjon

Det å opprettholde en god funksjon i muskler og ledd er viktig for å holde dem i gang. Sørg derfor for å kombinere en aktiv hverdag med et sunt og variert kosthold, i tillegg til nok vann og søvn. Suppler med Medox for å få en enda bedre effekt – solbær kan bidra til å opprettholde musklenes normale funksjon.

Mange helsebevisste nordmenn tar Medox hver dag. Medox inneholder to store never med blåbær og solbær, som har flere dokumenterte helseegenskaper.

Husk at det også er viktig med et balansert og variert kosthold, og en sunn livsstil.