Av: Plapre | Publisert: 19.04.2017 | Kategori: Om Medox

Det er et hat/elsk-forhold mellom Norge og Sverige, spesielt når det gjelder ting som langrenn og Grand Prix. Det går litt sport i å tulle med hverandre.

Men det er selvfølgelig svært mange samarbeid som fungerer utmerket på tvers av landegrensa.

Antioksidanter

Etter at flere titusener nordmenn har brukt blåbærkapslene Medox, har nå svenskene kastet seg over produktet. Og det er kanskje ikke så rart, med tanke på at bærene faktisk er plukket i Sverige.

«Norge-succén – nu upptäcker allt fler svenskar Medox,» står det i produktbeskrivelsen hos söta bror.

De nordiske blåbærene er ikke bare søte – de er også spesielt sunne, selv om det er ikke sånn at svenske er bedre enn norske. Men det er faktisk forskjell på blåbær. De du finner i skogen er enda sunnere enn såkalte hageblåbær. De inneholder mer av de beskyttende antioksidantene, som sitter i fargestoffet, og brukes derfor i Medox.

Vi utviklet noe som lå mellom mat og medisin

Det er Sandnes-bedriften MedPalett som har utviklet kapslene. Selskapet har over 20 års forskning i ryggen, blant annet i samarbeid med universitetet i Bergen.

– Vi utviklet noe som lå mellom mat og medisin, og basert på forskningen visste vi om molekylene som finnes i blåbær og solbær. Medox kom på markedet i 2000, og vi var først ute med dette, sier Medox-gründer Sjur Svaboe.

Pulverisert

Antocyanrike blåbær og solbær, som er innholdet i Medox, kan ha en rekke gunstige helsevirkninger. To av disse er å bidra til musklenes og immunsystemets normale funksjon. Blåbærene kan også bidra til normal blodsirkulasjon. 

– Det er mange som kan pulverisere et blåbær og putte det i en kapsel. Men vi trekker bare ut fargemolekylene i skallet, og har det intakt i en kapsel, sier Svaboe.

De antocyanrike bærene kan også være godt for synet og kan bidra til å balansere kroppens kolesterol. 

Medox er blitt testet klinisk av en rekke kjente universitet og universitetssykehus og det foreligger hele 13 publiserte studier.