Av: Plapre | Publisert: 27.09.2016 | Kategori: Blodsirkulasjonen, Kundehistorier, Muskler og ledd

Når du presser deg selv hardt under en treningsøkt, skjer det mye i kroppen din. Hjertet jobber hardere og raskere, og musklenes behov for oksygen øker.

Ømheten du kan kjenne etter trening, kommer blant annet av at musklene arbeider hardt uten å få tilført tilstrekkelig med oksygen. Da hoper det seg opp avfallsstoffer som bidrar til en stivhetsfølelse.

Samtidig foregår en ren mekanisk slitasje. Hvile og restitusjon er derfor svært viktig for at musklene skal gjenvinne sin normale funksjon og etter hvert utvikle mer kraft. Det er faktisk når du hviler, at kroppen bygger seg opp igjen og blir sterkere.

Husk at også hjertet er en muskel

Det kan også være lurt å legge inn regelmessig trening med lav intensitet, eller såkalt restitusjonstrening. Da utfører du en lettere versjon av de øvelsene som gjorde deg øm og stiv i utgangspunktet.

Dette vil øke blodgjennomstrømningen i trette muskler, og bidra til at kroppen kommer raskere tilbake.

Husk at også hjertet er en muskel, og at det er under restitusjon etter trening at hjertemuskelen styrkes.

Blåbær kan hjelpe

Kosthold og næring er svært viktig for restitusjonen. Sørg for å få i deg mat og drikke rett etter treningen, spesielt væske, karbohydrater og proteiner. Ifølge Norsk Helseinformatikk, får du da en raskere restitusjon og bedre effekt av treningen.

Visste du at også blåbær og solbær kan hjelpe deg med restitusjonen? Dette er mye på grunn av en spesiell type antioksidanter som finnes i fargestoffet på de mørke bærene.

Antocyaner kan:
  • styrke immunforsvaret og lindre forkjølelse
  • være godt for synet
  • bidra til å opprettholde en normal kolesterolbalanse
  • virke lett blodtrykkssenkende
  • bedre blodsirkulasjonen og styrke blodårene
  • lindre ømme og stive muskler og ledd

Disse antioksidantene kalles antocyaner, og er ekstra virkningsfulle. De kan bidra til å bedre blodsirkulasjonen og styrke blodårene dine, samt bidra til å styrke immunforsvaret og lindre stive og ømme muskler.

Slik holder hun seg frisk

Stadig flere treningsbevisste nordmenn prøver antocyan-tilskuddet Medox. Ulrikke Eikeri er en av disse. Hun har spilt tennis siden hun var 9 år gammel og satser fullt på karrieren som profesjonell tennisspiller. Hun spiller 20-25 turneringer i året og har tatt til sammen 17 internasjonale titler i singel og double på senior nivå.

– Ambisjonene er å hevde meg i verdenstoppen, sier hun.

Et sterkt immunforsvar er helt nødvendig for Ulrikke. Slik kan hun kan få mest mulig ut av treningen, og prestere maksimalt når det gjelder. Hverdagen består av harde treningsøkter og konkurranser, og det er viktig for henne å holde seg sunn og skadefri.

– Det å ha et sterkt immunforsvar er viktig for å holde meg i form, ettersom tennis er en helårsidrett med turneringer fra januar til desember, forteller hun.

Den fysiske påkjenningen som følger av å være en idrettsutøver på toppnivå, gjør kroppen mer mottakelig for plager. Derfor tar Ulrikke Medox regelmessig.

Norsk-produsert tilskudd

Produksjonen av Medox er en høyteknologisk prosess basert på forskning fra Universitetet i Bergen. Den foregår i norske fabrikklokaler hos MedPalett på Hanabryggene i Sandnes. Fremstillingsprosessen bygger på en egen patentert prosess, og foregår i eget laboratorium.

Du kan føle deg trygg på at du vet hva du putter i kroppen når du spiser Medox

Medox-kapslene behandles med spesialutstyr og hver eneste batch kontrolleres nøye, for å sikre at alle kapslene inneholder hele 80 mg antocyaner. Derfor kan du føle deg trygg på at du vet hva du putter i kroppen når du spiser blåbærkapslene.

Vit hva du kjøper

Dopingtelefonen råder idrettsutøvere som skal kjøpe kosttilskudd å velge et produkt som er tilgjengelig over disk i Norge, framfor å bestille på nettet fra utlandet.

Medox får du kjøpt hos flere norske apotekkjeder: Vitus-apotekene, Ditt Apotek og Apotek 1-kjeden. Du får også kjøpt Medox hos butikker i følgende kjeder: Life, Sunkost, H-Naturkost og VITA-kjeden, i tillegg til at du kan bestille direkte fra den norske produsenten MedPalett.

Bestill Medox i dag til halv pris!
3 måneder med medox - ingen bindingstid
KR 347,-

Abonnementsbetingelser: Halv pris på første forsendelse (3 mnd.): 347 kr, deretter 3 esker per forsendelse: 693 kr (+porto 39 kr). Ingen bindingstid. Gjelder kun nye kunder.

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer
Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti