Av: Plapre | Publisert: 07.12.2016 | Kategori: Immunforsvaret, Kundehistorier

– Jeg har ikke tid til å være syk, det er bortkastet tid, sier Ranja Wikström. Hun er ikke en dame som liker å sitte i ro.

Ranja har alltid vært aktiv, eventyrlysten og glad i å ferdes både i fjellet, på golfbanen og på reise i andre kulturer. Opprinnelig er hun fra Bergen, men har bodd flere år i Oslo og nå senest på Voss.

Sammen med mannen, Staffan, trives hun både på landet og i byen, og ikke minst – på reisefot.

Ofte på vingene

Ranjas familie kan nok trygt kalles en flyfamilie. Som purser var hun selv i tyve år arbeidsleder for kabinpersonalet på store passasjerfly. Mannen hennes var flykaptein, og den yngste sønnen tar i dag flyverutdannelse.

Når hun skal reise noe sted, velger Ranja gjerne destinasjon etter den lokale matkulturen. Den siste turen gikk til Umbria-regionen i Italia.

– Det var et nydelig sted med olivenlunder og vinmarker. Vi gikk på mat- og vinkurs, bodde i et gammelt kloster og laget fantastisk mat, forteller Ranja.

Barnebursdag uten sukker

Én måte å bidra til å holde seg frisk, er gjennom et godt kosthold. Maten Ranja og familien spiser, er naturlig og sunn.

De lager det meste fra bunnen av, og hun innrømmer at hun ikke er spesielt begeistret for søtsaker og kaker.

– Jeg synes det er for mye sukker i hverdagskosten til de fleste i dag, sier hun. – Brus og slikt kommer ikke inn i huset hos oss.

Da sønnene var små, hadde de også fokus på et sunt kosthold – selv når det var barnebursdag.

Det må ikke alltid være kaker og brus

– Det må ikke alltid være kaker og brus, sier Ranja, og forteller om en gang de arrangerte hotellfrokost-bursdag for en guttegjeng på tolv år.

De serverte ferskpresset juice fra flere kilo appelsiner, halverte grapefrukt, fruktsalat, eggerøre med gressløk, hjemmebakte, grove rundstykker og gode oster.

– Barna var henrykte, de sa det var det gøyeste de hadde vært med på og den beste frokosten de hadde smakt, ler hun.

– Naturens gave i konsentrert form

For noen år siden begynte Ranja også å ta Medox, som inneholder høye verdier av antocyaner. Dette er en virkningsfull type antioksidanter som finnes i fargestoffet på blåbær og solbær, og som gjør at bærene har flere dokumenterte helseegenskaper.

– Før jeg prøvde Medox, hadde jeg lest meg opp til punkt og prikke, og så at dette var et seriøst produkt. Fra før av var jeg klar over at blåbær og solbær er godt for helsen, og det var nettopp på grunn av innholdet at jeg valgte akkurat Medox, sier hun.

Jeg merker absolutt effekt, det er det ingen tvil om

– Slik jeg ser det, er det naturens gave i konsentrert form.

Medox er klinisk, vitenskapelig dokumentert.

– Jeg merker absolutt effekt, det er det ingen tvil om, sier hun.

Viktig å holde seg aktiv med alderen

Det er viktig for Ranja å holde seg i god form.

– Spesielt når man får barn i godt voksen alder, er det viktig å holde seg sunn for å ha krefter til å nyte tiden sammen med barn og barnebarn. Jeg er glad i god mat, og tar gjerne et glass vin til, men et sunt kosthold er viktig, sier hun.

– Jeg vil ikke bare sitte i gyngestolen og lese eventyr, men være en bestemor som kan dra på fisketur, overnatte i telt og gjøre ting som krever helse og god fysikk. Da må man ta vare på kroppen, smiler Ranja.