Av: Plapre | Publisert: 03.04.2017 | Kategori: Kundehistorier, Muskler og ledd

Da den erfarne håndverkeren Joar Sandanger for noen år siden begynte å kjenne på ryggplager, fant han løsningen for å holde seg i form.

I tillegg til gode treningsøvelser, har han tro på bittesmå molekyler fra viltvoksende blåbær og solbær.

– Jeg har en gammel håndverkerkropp som hadde begynt å kjenne på slitasje, men etter å ha testet blåbærkapslene, kjentes det som jeg var blitt 20 år gammel igjen, smiler han.

Godt med erfaring

Joar har hatt en fysisk krevende jobb som tømrer i 35 år. Gjennom en lang yrkeskarriere som selvstendig næringsdrivende, har han stått for nybygg, tilbygg og vedlikehold, samt restaurering av eldre trebygg.

– Det å bli en eldre håndverker er ikke ensbetydende med å måtte trappe ned, sier han.

– I dag har jeg bredere kompetanse og kjenner næringen godt. Tømreryrket er fantastisk skapende og formende, og jeg tar bedre og raskere beslutninger i dag enn jeg gjorde da jeg var yngre, forteller han.

Har tro på blåbær

Selv om kunnskapen og arbeidsviljen er på plass, trenger Joar også en kropp som fungerer best mulig. Da han for noen år siden begynte å kjenne på plager i ryggen, bestemte han seg for å prøve Medox med et høyt innhold av antocyaner fra viltvoksende blåbær og solbær.

Han var vant til å plukke opp mot tyve liter blåbær i lyngen rundt hytta hvert år, og kjente derfor godt til antioksidantene som finnes i de blå bærene.

I Medox er de aller mest virkningsfulle molekylene trukket ut fra bærene og konsentrert i kapselform. Disse molekylene er en spesiell type antioksidant som kommer fra fargestoffet i blåbær og solbær, og som kan hjelpe mot en rekke helseplager.

De kalles antocyaner, og ved hjelp av et tilskudd kan kroppen dra nytte av dem hele året rundt, og ikke bare i blåbærsesongen.

– Med utgangspunkt i det jeg visste om blåbær fra før, i tillegg til forskningen som ligger bak Medox, var det ikke vanskelig å bestemme seg for å prøve, forklarer Joar.

Medox er basert på forskning fra Universitetet i Bergen, og har blitt testet klinisk ved flere kjente universiteter og universitetssykehus. Det foreligger hele 13 publiserte studier på selve produktet Medox.

Kapslene lages ved hjelp av en høyteknologisk prosess i norske lokaler på Hanabryggene i Sandnes, og i hver eneste kapsel får du hele 80 mg antocyaner.

Blåbær og mosjon

Joar understreker at han bruker Medox i kombinasjon med en god livsstil som inkluderer mye mosjon, frisk luft og sunn mat. Han liker å gå tur i terrenget ved hytta, plukke blåbær og gå på ski.

– Jeg opplever at Medox er i pakt med naturen, det er ulike sider av samme sak, sier han.

– Trening er også veldig viktig for ryggen. Jeg ivaretar ryggmuskulaturen gjennom praktisk arbeid, men trener også egne ryggøvelser. Jeg tror på kombinasjonen av dette og Medox, forklarer Joar.

Livskvaliteten min har helt klart blitt forbedret

Han kjenner fortsatt på noe slitasje i ryggen, men opplever at Medox har en effekt.

– Ryggen vil aldri bli helt som den var igjen, men jeg kan leve fint med den. Medox er ingen mirakelpille, men jeg har mye bedre helse og det hjelper for ryggen. Livskvaliteten min har helt klart blitt forbedret, det er det ingen tvil om. Det jeg har erfart med Medox er overbevisende, sier Joar.

Aldri hatt mer å leve for

Den aktive mannen har i det siste fått flere nye, gode grunner til å holde seg i form. I løpet av fire år, har han nemlig fått hele åtte barnebarn.

– Jeg har vel egentlig aldri hatt mer å leve for og holde meg i form for enn akkurat nå, smiler han.

– Det å være besteforeldre er kremjobben! Det er en fantastisk oppgave, og det er flott å kunne bidra også, ikke bare være til pynt, avslutter han med et smil.