Av: Plapre | Publisert: 01.02.2017 | Kategori: Kolesterolbalansen

Hvis du har høyt kolesterol, er du ikke alene. Så mange som 500 000 nordmenn har samme utfordring, som over tid kan føre til flere alvorlige helseplager.

Kolesterol er en av mange naturlige byggesteiner som kroppen selv produserer, og er viktig for blant annet celler og hjernen.

Godt eller dårlig kolesterol?

Du har kanskje hørt om godt og dårlig kolesterol, men visste du at det egentlig bare finnes én type? Kolesterol er et fettstoff som transporteres i blodet via store transportmolekyler. Disse molekylene avgjør om det har en god eller dårlig effekt på blodårene. Det beste for helsen din er en balansert totalverdi.

Antocyaner kan:
  • styrke immunforsvaret og lindre forkjølelse
  • være godt for synet
  • bidra til å opprettholde en normal kolesterolbalanse
  • virke lett blodtrykkssenkende
  • bedre blodsirkulasjonen og styrke blodårene
  • lindre ømme og stive muskler og ledd

Enkelt forklart handler godt og dårlig kolesterol om hvilket transportmolekyl det binder seg til. Er kolesterolet bundet til LDL-molekylet, kan det føre til problemer med årene. Derfor er det dette som kalles det dårlige kolesterolet.

Om fettstoffene derimot binder seg til molekylet HDL, minsker sjansen for problemer med årene fordi kolesterolet blir fraktet bort fra åreveggene.

Totalverdien av kolesterol i blodet bør ikke være for høy, og en god balanse mellom LDL og HDL-molekylene er det mest gunstige for kroppen.

Når du hører om for høyt kolesterol, betyr det at LDL-verdiene er for høye sammenlignet med HDL-verdiene. Går du med forhøyet kolesterolnivå over lengre tid, øker risikoen for helseplager.

Dette kan du gjøre selv

Høyt kolesterol kan være arvelig og mange får det allerede som barn eller ung voksen. Men tilstanden kan også komme av et dårlig kosthold med mye mettet fett, lite trening, røyking og overvekt.

For å få sjekket kolesterolverdiene dine må du ta en blodprøve, men det er flere ting du kan gjøre selv for å forebygge relaterte helseplager:

  • Ha et sunt kosthold. Spis mindre mettet fett, få i deg mer fiber, frukt, bær og grønt
  • Gå ned i vekt hvis du er overvektig
  • Sørg for regelmessig fysisk aktivitet
  • Unngå røyking og overdrevet alkoholforbruk

Blåbær kan bedre kolesterolbalansen

Visste du at også blåbær kan hjelpe? Blåbær har nemlig noen viktige egenskaper. I fargestoffet på de blå bærene finner vi nemlig en spesiell type virkningsfulle antioksidanter. Disse heter antocyaner.

Forskning viser at disse antioksidantene kan bidra til å opprettholde normal en kolesterolbalanse i kroppen din.

I blåbær finnes en spesiell type virkningsfulle antioksidanter

Hvis du vil gi deg selv et ekstra løft, prøv blåbærtilskuddet Medox. Blåbærkapslene inneholder hele 80 mg antocyaner  fra blåbær og solbær.

Med Medox kan du legge til rette for å holde deg friskere, lenger. Bestill Medox i dag og kjenn blåbærets unike egenskaper på kroppen du også!

Bestill Medox i dag til halv pris!
3 måneder med medox - ingen bindingstid
KR 347,-

Abonnementsbetingelser: Halv pris på første forsendelse (3 mnd.): 347 kr, deretter 3 esker per forsendelse: 693 kr (+porto 39 kr). Ingen bindingstid.

Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer
Leveres rett i din postkasse. Trygghetsgaranti