Av: Plapre | Publisert: 31.10.2016 | Kategori: Blodtrykket, Kolesterolbalansen, Kundehistorier

Høyt blodtrykk er en tilstand som kan gi flere helseutfordringer. Det kan derfor være lurt å forebygge der du kan. Mye kan gjøres med et godt kosthold og en aktiv livsstil, men visste du at blåbær har spesielle egenskaper som kan hjelpe?

Leif Ims er tidligere gårdbruker fra Ims. Han oppdaget blåbærtilskuddet Medox allerede for syv år siden, da han nettopp hadde pensjonert seg.

I min familie har det vært mye høyt blodtrykk, så jeg tenkte at dette kunne være noe for meg

– Det jeg merket meg med Medox, var at det kunne ha gunstig virkning på høyt blodtrykk. I min familie har det vært mye høyt blodtrykk, så jeg tenkte at dette kunne være noe for meg, forteller han.

Leif har tatt Medox forebyggende i syv år. Han har et helt normalt blodtrykk.

Medox inneholder spesielt virkningsfulle antioksidanter fra blåbær og solbær, som kalles antocyaner. Disse kan ha en rekke gunstige effekter på helsen. I tillegg til å være godt for blodtrykket, kan antocyaner blant annet bidra til å styrke immunforsvaret og lindre stive og ømme muskler og ledd.

Aktiv livsstil

Leif bor fortsatt på gården han drev tidligere, men har flyttet over i et annet hus. Datteren har tatt over driften, og bor nå i hovedhuset med sin familie. Tilsammen har Leif syv barnebarn, hvilket han setter stor pris på.

– Alle bor i nærheten og jeg ser dem ofte. Jeg kjører til på fritidsaktiviteter og hjelper til i hverdagen. Det er veldig meningsfylt å kunne hjelpe til, sier han.

Det er ikke bare barnebarna som holder seg i aktivet. Leif trimmer mye selv. Han har et eget treningsrom med vekter og apparater.

Jeg prøver så godt jeg kan å holde meg i god form

Når været tillater det, går han turer i skog og mark i nærområdene, hugger ved sammen med broren, eller pleier den store fjellhagen.

– Det er en ganske stor naturtomt. Jeg har ikke plen, men berg, fjell og en mengde med blomster, busker og trær. Der dyrker jeg jordbær, epler, moreller og plommer, og høster, sylter og safter selv, sier Leif, og innrømmer at han er godt kjent i nærmiljøet for sine grønne fingre.

– Jeg prøver så godt jeg kan å holde meg i god form, forteller han.

Viktig med godt kosthold

Leif er også opptatt av å spise sunt.

– Jeg ble enkemann for åtte år siden, så nå har jeg min egen husholdning og lager fortsatt skikkelig mat hver dag. Jeg drikker 1 liter melk og spiser 1 – 2 egg hver dag, spiser mye fisk og frukt, og har generelt et sunt kosthold, sier han.

– Jeg har god helse, og hvis jeg begynner å kjenne på forkjølelsesymptomer, så tar jeg noen ekstra Medox, sier Leif.

Hjelper på muskler og ledd

Han merker også at Medox hjelper med å lindre stive muskler og ledd.

– Man blir gjerne stivere i kroppen med alderen, men jeg føler meg veldig myk. Jeg kan fortsatt ta på meg sokkene ved å stå på en fot og trekke til meg den andre, smiler han.