Publisert: 26.08.2020 | Kategori: Immunsystemet

For Jon Rune er det nemlig viktig å ta vare på helsen, og han velger derfor å supplere sin allerede sunne livsstil med to kapsler Medox om dagen. 

Medox inneholder ekstrakt fra viltvoksende blåbær og solbær, som har flere dokumenterte helseegenskaper. Eksempelvis bidrar blåbær til å beskytte kroppens celler mot oksidativt stress og solbær bidrar til immunsystemets normale funksjon.

Holder immunsystemet i balanse

53-åringen er opprinnelig fra Andøya i Nordland, men bor på Madla i Stavanger sammen med to av sine tre barn. Der jobber han med salg av gass i Equinor, en krevende jobb som inkluderer skiftarbeid. 

For noen kan perioder med varierende søvnmønster og å være på jobb når kroppen vil at det skal være natt, gå på helsa løs, men for Jon Rune er det nesten motsatt. Han er så full av energi og arbeidslyst at det er misunnelsesverdig.

Jeg er nøye på å ivareta gode rutiner

– Det går veldig fint, jeg klarer å snu fra natt til dag rimelig kjapt. Å jobbe skift er helt magisk, bedyrer han og understreker at det er spesielt gunstig om sommeren, da gevinsten blir lange perioder med fri. 

Men for at det heller ikke skal gå utover helsa, er han nøye på å ivareta gode rutiner som sørger for at immunforsvaret er i balanse og best mulig rustet til å ta seg av mulige utvendige trusler som dukker opp. Rutiner som inkluderer en aktiv livsstil, trening, et sunt kosthold – og Medox.

Har tatt Medox i mange år

Jon Rune hørte først om Medox for 15 år siden, da han spilte sandvolleyball sammen med de to sønnene til Medox-gründer, Sjur Svaboe. Han fattet raskt interesse for tilskuddet han ble fortalt om, som er proppet fullt med rendyrkede antocyaner fra viltvoksende blåbær og solbær.

Blåbær og solbær har flere dokumenterte egenskaper som kommer til nytte i kroppen på ulike måter. Mens solbær bidrar til immunsystemets og musklenes normale funksjon, bidrar blåbær blant annet til normal blodsirkulasjon og et balansert kolesterol. 

Medox gir meg den effekten jeg vil ha

At blåbær i tillegg bidrar til øynenes normale funksjon og synsevne, er Jon Rune sikker på. Han tar jevnlig sjekk av de små blodårene i øyet for å se om tilstanden endrer seg, og synet hans forblir uendret.  

– Jeg bruker briller, men mener synet har redusert seg mindre enn jeg hadde trodd og mindre enn det jevnaldrende sliter med. Det holder seg stabilt. 

På spørsmål om Medox er noe han vil anbefale videre, kommer svaret kontant:

– Definitivt. Jeg nevner det til alle jeg møter som klager på helsen.

Han berømmer i tillegg kundeservice hos Medox, som han har vært i kontakt med flere ganger. Den hyggelige gjengen i Sandnes er alltid klare til å besvare alt en lurer på. 

En ekte handyman

Jon Rune er en særdeles aktiv kar, og har stadig prosjekter på gang. Når han ramser opp alt han har drevet med den siste tiden, er det tydelig at vi snakker med en vaskeekte handyman. 

– Nå har jeg fått på plass heller etter å ha lagt strømkabler til et nytt verksted i hagen, og jeg har lagt ny plen. Og så sveiser jeg litt og bygger ting, sier han og forteller at det ikke bare er hjemme hos seg selv han ordner opp.

Jeg liker ikke så godt å sitte i ro

Nylig hjalp han en kompis med å støpe benkeplate på et utekjøkken, og han har brukt deler av året på å pusse opp en hytte for moren. Neste prosjekt blir å bygge nye høyttalere for å se hvor god lyd han får til, slik at han også får dyrket interessen for musikk. Ellers går tiden til barna og venner. At han har blitt kalt duracell er ikke så rart.  

– Jeg har nok energi i kroppen, sier han og humrer. 

– Jeg liker ikke så godt å sitte i ro, men jeg kan også se flere serier på én kveld sammen med et glass vin. 

Det er godt å høre at Jon Rune også har evnen til å slappe av – om enn for en kort stund.

Husk at det også er viktig med et balansert og variert kosthold, og en sunn livsstil.