Av: Mailen Sorknes | Publisert: 04.02.2019 | Kategori: Immunforsvaret

For å unngå smitte er det viktigst med god håndhygiene, spesielt før du spiser eller tar hendene til ansiktet, ifølge Sykepleien.no. Det er også mulig for de fleste å bygge opp et motstandsdyktig immunforsvar, slik at det skal mer til før forkjølelsen setter seg i kroppen.

Det opplever Signy Ohm (85) at hun har fått med Medox, som består av kraftfulle antioksidanter, antocyaner, fra skallet til viltvoksende blåbær og solbær.

Antocyanrike solbær og blåbær kan blant annet bidra til immunsystemets normale funksjon og å beskytte cellene mot oksidativt stress.  

Siden den gang har jeg ikke vært forkjølet

Signy har tatt Medox hver eneste dag siden hun begynte i 2012. De antocyanrike bærene gir nemlig best effekt ved jevnlig inntak over tid, og hun er veldig fornøyd med at hun slipper forkjølelser når forkjølelsessesongen herjer.

– Siden den gang har jeg ikke vært forkjølet, forteller hun på telefon fra Gausel i Stavanger.

85-åringen var ikke ofte forkjølet før heller, men de dukket typisk opp to-tre ganger i året – slik som hos de fleste voksne. Hun tar en Medox-kapsel både morgen og kveld, og supplerer med ekstra kapsler dersom hun føler at hun brygger på en forkjølelse.

– Når jeg kjenner at jeg er sår i halsen, tenker jeg alltid “nå kommer det”. Da tar jeg en ekstra kapsel og så går det over, forteller hun.

Holder både kropp og sinn aktiv

Signy har en stor familie, med ektemannen, tre barn, seks barnebarn og ett oldebarn – og er mye på farten.

– Jeg har alltid vært i sving, og må si at jeg er heldig som kan holde på slik jeg gjør.

85-åringen innrømmer at hun kjenner alderen på kroppen, men er opptatt av å holde seg i form slik at hun kan fortsette i det tempoet som passer henne. Tidligere trente hun styrke på helsestudio, mens nå går det i mye tur pluss et eget treningsprogram hjemme.

– Jeg bruker ti minutter hver dag, fem dager i uken på å gjøre øvelser, forteller hun.

Signy har ellers mange interesser som holder henne aktiv. Hun er blant annet kunstinteressert, maler egne akvareller og går på kunstutstillinger, i tillegg til at hun er glad i å lese, og er med i en litteraturgruppe på biblioteket.

– Jeg har likt å lese hele livet. Sammen med damene på biblioteket leser vi bøker ut fra ulike temaer, som bøker fra forskjellige land, noe aktuelt eller gamle klassikere. Nå har vi nylig lest Hamsun, og vi skal se samme stykke på teater.

Har lenge vært interessert i helse

Med mange varierte interesser opp gjennom årene, har hun derfor også jobbet med mye forskjellig. En interesse for helse har hun alltid hatt, særlig etter at hun ble ansatt som fylkessekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, en frivillig humanitær organisasjon. Der hadde hun ulike roller, og reiste blant annet rundt for å informere om helseopplysninger.

Jeg vil anbefale Medox til alle

Den tidligere fylkessekretæren har naturligvis derfor vært opptatt av å ha en sunn livsstil. Med jevnlig mosjon og mange interesser, holder hun både kropp og sinn i form. Og med Medox mener hun å ha funnet det som holder henne fri fra kjedelige forkjølelser.

– Jeg vil anbefale Medox til alle, for å bli sterkere i motstanden mot forkjølelser, sier den blide damen.

Og nettopp fordi hun selv merker at Medox-kapslene holder henne friskere, lenger, ønsker hun også at flere skal få den samme gode følelsen.

– Jeg gir stadig bort til andre, avslutter hun.