Av: Mailen Sorknes | Publisert: 12.12.2017 | Kategori: Immunforsvaret

At vinter og kulde fører med seg økt sjanse for å bli smittet av forkjølelse, er det nok mange som har kjent på kroppen. Det har også Kristina gjort. Og fordi hun er ute og trener i all slags vær, er hun mer utsatt for smitte. Et sterkt immunforsvar er derfor essensielt for at toppidrettsutøveren skal komme seg gjennom vinteren uten å bli syk. Det er tross alt den viktigste tiden på året for en som driver med skiskyting.

For å best unngå forkjølelser er det viktig å holde seg både varm og tørr, og å få nok hvile. I tillegg sørger Kristina for å innta antioksidanter i form av Medox. Hver kapsel inneholder høye verdier av antocyaner, ekstra virkningsfulle antioksidanter, som finnes i fargestoffet på viltvoksende blåbær og solbær.

– Jeg har ikke råd til så mange sykdomsdager, så jeg tar Medox for å bygge opp immunforsvaret og for å holde formen stabil, forteller hun.

Blir sjeldnere forkjølet

For noen år siden hadde hun perioder med hyppige forkjølelser, noe en som satser alt på idretten ikke har tid til. Dersom formen bare er litt dårligere enn den burde være, går det fort utover prestasjonen i løypa. Hun er derfor glad for at hun oppdaget Medox, som bidrar til at hun kan holde seg frisk.

– Jeg har merket stor forskjell etter at jeg begynte med Medox, og blir ikke så ofte forkjølet lenger.

Hvis hun føler at hun brygger på en forkjølelse, eller har noe rusk i halsen, øker hun dosen. Når Kristina er i sesong tar hun også enda flere kapsler om dagen. Hun opplever da at Medox demper forkjølelsessymptomene, og at de går fortere over.

– Medox har reddet meg flere ganger, sier hun.

Nesten født med ski på beina

Kristina Bergmann er fra Drangedal i Telemark, men går til daglig på skigymnaset i Sirdal. Hun brenner virkelig for skiinteressen, som startet allerede i barnehagen. Etter hvert som årene gikk ville hun prøve noe nytt og utfordre seg selv – og løsningen lå i skiskyting.

– Jeg startet med skiskyting så fort jeg var gammel nok, rundt 8-årsalderen. Og jeg holder på ennå, sier hun med et smil.

Hun forteller at det beste med sporten er kombinasjonen av ski og skyting, og det gjelder å levere på begge arenaer for å prestere optimalt. Det er ikke tvil om at Kristina har funnet det som er riktig for henne.

– Naturligvis kommer økt motivasjon som følge av progresjon og resultater, men som utøver er jeg drevet av ren interesse, velvære og trivsel. Jeg nyter virkelig alt idretten har å by på, sier hun.

Immunforsvaret - Kristina tar Medox for å bygge opp immunforsvaret og for å holde formen stabil.

Kristina tar Medox for å bygge opp immunforsvaret og for å holde formen stabil.

Har tatt Medox i flere år

Medox har nå vært en del av hennes faste, daglige rutine i to-tre år, og hun har ingen planer om å slutte med blåbærkapslene. Kristina har til og med gitt kapsler til venner som har følt at formen har vært dalende.

– Er du avhengig av å holde deg frisk og ønsker å forebygge forkjølelse, så anbefaler jeg Medox, avslutter hun.

I tillegg til å bidra til immunsystemets normale funksjon, kan også de antocyanrike solbærene og blåbærene i Medox bidra til musklenes normale funksjon og balansere kroppens kolesterol.