Av: Mailen Sorknes | Publisert: 17.01.2018 | Kategori: Immunforsvaret

Det var da Svein Inge Risa var i 40-årene at han skjønte at han trolig hadde dårlige gener på farssiden. Faren og onklene hadde slitt med helsen av ulike årsaker, blant annet på grunn av nedsatt blodsirkulasjon.

Jeg føler meg utrolig frisk.

– Dette skjedde stort sett da de var rundt 56 år alle sammen, og jeg ville ikke vente til det også kunne skje meg. Derfor ville jeg komme litt i forskudd, forteller Svein Inge, fra Sola i Rogaland.

Immunforsvaret - SPORTY: Svein Inge går blant annet mye tur for å holde seg aktiv.

SPORTY: Svein Inge går blant annet mye tur for å holde seg aktiv.

Det var da han bestemte seg for å starte med Medox, kapslene som er proppet fulle av antocyanrike blåbær og solbær. Bærene inneholder antioksidanter som blant annet kan være godt for blodsirkulasjonen, blodkarenes normale funksjon og immunforsvaret.

Nå som han har bikket 60 år kan han fornøyd konstatere at det har fungert å ta grep:

– Jeg føler meg utrolig frisk, så det har jeg tenkt til å fortsette med hele veien.

– Et bra og fornuftig tilskudd

Svein Inge har fått bekreftet fra flere hold at Medox var et godt valg. Da han begynte å gi blod måtte han oppgi om han tok noen tilskudd.

– Jeg fikk beskjed om at det var et veldig bra og fornuftig tilskudd, og at det måtte jeg bare fortsette med, sier han.

Sommeren 2017 fikk han skannet hodet og overkroppen for å undersøke årsaken til plutselige smerter som hadde oppstått i deler av kroppen. Da fikk Svein Inge nok en bekreftelse på at Medox funket for ham.

– De var rett og slett imponert over blodårene mine og jeg ble overrasket selv, sier Svein Inge som kan fortelle at han, som de fleste andre, også har vært glad i å kose seg litt ekstra opp gjennom årene.

– Derfor ble jeg veldig fornøyd med resultatet, smiler han.

En sprek og aktiv 63-åring

Svein Inge er kar og kan blant annet fortelle om tur opp til Galdhøpiggen og besøk på Islands vulkaner. Han har nå tatt Medox i bortimot 13 år, og sier han aldri skal slutte med det.

Ellers går den spreke karen mye tur og sykler ute i naturen, i tillegg til dans – som mye av fritiden går til.

– To-tre ganger i uka danser jeg swing og svenskbugg, to ganske like danseformer. Det holder meg i god form. Jeg har ennå ikke lagt på meg alderstillegget, humrer han.

Nesten aldri forkjølet

Som formann i et stort bakeri står Svein Inge tidligere opp enn de fleste andre hver eneste morgen for å sikre at brød blir bakt og frossenvarer levert til dem som har bestilt. Der har han jobbet nesten hele sitt yrkesaktive liv.

– Det skjer mye hele veien, og jeg trives veldig godt med det, sier han.

Jeg er veldig fornøyd med Medox

Svein Inge har tro på Medox, og er nesten aldri forkjølet. Noe som nesten er litt rart, så mye som han jobber i varierende temperaturer.

– Jeg jobber både i fryseren og rett ved varmen på en stekeovn, og kan veksle mellom 30 plussgrader og 28 minusgrader gjennom dagen. Likevel reagerer ikke kroppen på forkjølelse eller noe annet, forteller han.

Det er viktig for ham å holde seg frisk slik at han alltid kan være tilstede på jobb. To kapsler Medox om dagen er det som skal til.

– Jeg er veldig fornøyd med Medox, og anbefaler det ved hver anledning.