Av: Christina Parker | Publisert: 02.03.2016 | Kategori: Immunforsvaret

Mange av de sunne virkestoffene i blåbær, så vel som i andre fargerike bær som solbær, krekling, hyllebær og tranebær, finnes i skallet, frøene og fargestoffet. Det er her mange av de viktige antioksidantene sitter – antioksidanter som er viktig for at kroppen skal opprettholde et godt immunforsvar.

Jo mer fargestoff bærene inneholder, desto mer antocyaner får du med på kjøpet

Skal du være ekstra sunn kan du derfor ikke spise hvilke som helst blåbær. Du må spise de nordiske bærene som gjør både munn og fingre lilla når du er ute med bærplukkeren. Den mørke fargen på bærene har nemlig stor betydning; de naturlige fargestoffene i disse bærene kalles antocyaner og er kanskje de kraftigste og beste antioksidantene av dem alle.

Som en tommelfingerregel kan man si at jo mer fargestoff bærene inneholder, desto mer antocyaner får du med på kjøpet. 

Orker du å spise nok bær?

Men selv om stadig flere sverger til mørke bær i alt fra smoothies til i pannekakerøre, kan behandling av bærene – enten ved å blande de med annen mat eller endre temperaturen – svekke effekten av antocyanene.

Ikke alle har anledning til å spise flere never med friske blåbær hver eneste dag, og selv om det å gå tur i skogen og plukke bær er sunt i seg selv, er de store ferske bærene du får kjøpt på butikken året rundt verken nordiske eller blå inni. De inneholder derfor langt mindre antocyaner.

Skal du være ekstra sunn kan du derfor ikke spise hvilke som helst blåbær

Spiser du bær vil du dessverre aldri vite helt sikkert hvor stor mengde antocyaner du får i deg, selv om du har plukket dem selv i de norske skoger. Det er nemlig avhengig av hvor, når og hvordan de vokser.

Tar du virkestoffet i kapselform vet du derimot alltid hvor mye du får i deg. Under produksjonen av kosttilskuddet Medox kontrolleres alle kapslene for å sørge for at hver og én inneholder hele 80 milligram antocyaner.

Bruker kun de beste molekylene

Med utgangspunkt i over 20 års forskning ved Universitetet i Bergen samt flere års forskningssamarbeid mellom universitetet og deres egen forskningslab i Sandnes, har produsenten av kosttilskuddet, MedPalett, utviklet et rent antocyan-produkt hvor de utelukkenede bruker de mest helsebringende antocyan-molekylene. Med en helt egen patentert fremstillingsprosess klarer de å foredle en rekordstor mengde antocyaner inn i hver kapsel.

Det har blitt utført omfattende kliniske studier av Medox

– I motsetning til mange andre kosttilskudd på markedet, har det blitt utført omfattende kliniske studier av Medox. Universiteter og universitetssykehus i Kina, USA Canada, Australia, Tyskland, Italia, Sverige og Norge har funnet oppsiktsvekkende, helsebringende resultater i sine studier, forklarer Sjur Svaboe, gründer og arbeidende styreformann i Biolink Group – eierselskapet til MedPalett.

Blåbærene i Medox er plukket i skogen i Nord-Sverige og fryses på en helt spesiell måte slik at virkestoffet bevares helt til de ligger i kapsler.

Så skyll ned anbefalt dosering hver dag med et kaldt glass vann eller juice, og vit at du gjør ditt for å opprettholde en god helse og en sunn kropp!