Av: Plapre | Publisert: 29.09.2016 | Kategori: Blodsirkulasjonen, Tips

Du har helt sikkert hørt om dårlig blodsirkulasjon. Kanskje har noen rundt deg snakket om det i samme åndedrag som de klaget over kalde hender og føtter? 

Blodsirkulasjon handler om blodets reise gjennom kroppen. God sirkulasjon er viktig for at blodet skal kunne frakte nok oksygen og næringsstoffer ut til cellene dine. Dårlig sirkulasjon kan føre til ulike plager og helseutfordringer. 

Heldigvis finnes det mye du kan gjøre for å forebygge dette. Mye handler om enkle ting du kan gjøre i hverdagen for å ta vare på deg selv og helsen din. Her får du tre gode råd om hvordan du kan opprettholde en god blodsirkulasjon i hverdagen:

1. Hold deg i aktivitet 

Bevegelse og mosjon er viktig for blodsirkulasjonen. Her er det ikke nødvendigvis snakk om å kaste seg ut i tøffe treningsøkter, men heller å sørge for regelmessig bevegelse av kroppen. 

Sitt mindre stille

For mange kan det enkelt og greit hjelpe å sitte mindre stille. Bare det å gå en halvtimes tur et par ganger i uken, er veldig mye bedre enn ingenting. Om du setter i gang små prosjekter i hagen, eller begynner å gå av bussen en holdeplass tidligere enn det du pleier, så kan den økte bevegelsen være positiv for blodsirkulasjonen din. 

2. Stress ned

Vær god mot deg selv og forsøk å redusere negativt stress i hverdagen. Stress kan nemlig påvirke kroppen på en dårlig måte og bidra til en følelse av lite energi og mangel på inspirasjon. Dermed kan det også bli vanskeligere å motivere seg selv til å være aktiv og spise sunt.

Øv på å si nei

Forsøk å ikke legge opp til altfor tettpakkede dager. Øv på å si nei, og finn ut av hvilke ting du kan prioritere vekk eller la noen andre ta seg av. Legg heller inn litt tid til pustepauser i kalenderen i stedet. Lette pusteøvelser, tilstedeværelse og yoga, kan være vel verdt et forsøk, men det viktigste er at du finner noe som kan hjelpe akkurat deg med å koble av. Husk at overskudd gjerne sitter mellom ørene.  

3. Gi kroppen din det den trenger

For at kroppen din skal kunne fungere optimalt, trenger den det rette drivstoffet. Med riktig kosthold sikrer du at kroppen får de vitaminene og mineralene som den trenger. Samtidig kan du regulere inntaket av de matvarene som ikke er gunstige for blodsirkulasjonen din.   

Blåbær og solbær kan bidra til flere viktige funksjoner i kroppen din

I all hovedsak gjelder dette mye av den samme maten som også er gunstig blant annet for å redusere blodtrykket. Vær påpasselig med inntaket av mettet fett og rødt kjøtt, og sørg for rikelig med fisk, grove kornprodukter, grønnsaker, frukt og bær i kosten.

Visste du at blåbær og solbær kan bidra til flere viktige funksjoner i kroppen din? Antocyaner fra skallet på viltvoksende blåbær og solbær, som Medox er fulle av, har flere positive helseeffekter. 

Mens blåbær beskytter cellene i kroppen mot oksidativt stress, i tillegg til å bidra til blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon, bidrar solbær til musklenes- og immunsystemets normale funksjon. Blåbær bidrar i tillegg til øynenes normale funksjon og synsevne.

Husk at det også er viktig med et balansert og variert kosthold, og en sunn livsstil.